Soto Ayam voor 4 personen

250 gr Kipfilet
500 gr Kip aan het bot, klein gesneden
3 Sjalotten
2 tenen knoflook
2 cm verse gember (of 1 theelepel poeder)
1/2 theelepel geelwortel (kunjit)
1/2 theelepel peper
Zout
2 blokjes kippenbouillon
200 gr witte rijst noodles
1 tomaat
2 eieren
Gebakken uitje
Sambal
Evt vers gesneden selderijblaadjes

Snijd de kipfilet in 4 stukken, frituur het en trek het in kleine stukjes uit elkaar.
Pureer de sjalotten, knoflook en gember in de blender. Fruit het daarna in de wok tot het geurig ruikt. Voeg 1 liever water toe. Breng het aan de kook.
Voeg de kip aan bot en wat zout toe aan de soep. Laat het 30 minuten koken, Kook de rijst noodels volgens de verpakking en laat het afkoelen.
Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze. Snijd de tomaat in blokjes.
Maak de soep op door met de noodels te beginnen, dan de soep erover en dan van alle ingrediënten wat. Naar smaak sambal erop en kroepoek erbij.

Selamet Makan!